Βιβλία γραμμένα για τον Όσιο

Το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Ο ΟΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΑΝΙΑΣ ο Κτήτορας της Ιεράς Μονής Εξακουστής Ιεράπετρας», του Αντωνίου Εμμ. Στιβακτάκη, εκδόθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας το 2008. Είναι βασισμένο κυρίως σε στοιχεία και μαρτυρίες του Γέροντος Ιωαννικίου Ανδρουλάκη και παρουσιάσθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2008 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.

Στην εκδήλωση υπήρξαν προσωπικές μαρτυρίες και καταθέσεις πιστών που θεραπεύτηκαν από τον Αγίου, ενώ παρουσιάστηκε ηχογραφημένη ταινία με τις διηγήσεις του Γέροντα, ο οποίος αναφερόταν σε θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή του Χατζή-Ανανία ως αυτήκοος μάρτυς, από τη γενέτειρά του τις Μάλλες κατά τα παιδικά Του χρόνια, από ανθρώπους που τον γνώρισαν και που ωφελήθηκαν από Αυτόν.

Διαβάστε από εδώ αποσπάσματα του πρώτου βιβλίου

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΧΑΤΖΗ ΑΝΑΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΗ» έγραψε ο ίδιος ο Γέροντας Ιωαννίκιος. Το έκδωσε το Δεκέμβριο του 2013 και το διαθέτει δωρεάν για ευλογία και προς Δόξαν του Οσίου

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο ΕΔΩ 

Το τρίτο βιβλίο στην πραγματικότητα είναι η συνέχεια του δευτέρου. Έχει τον ίδιο τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΧΑΤΖΗ ΑΝΑΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΗ» με τη προσθήκη «ΜΕΡΟΣΔΕΥΤΕΡΟ». Εκτός από τα νέα θαύματα – μαρτυρίες που περιέχονται, υπάρχουν και αρκετά στοιχεία για το Γέροντα Ιωαννίκιο Ανδρουλάκη. Το έκδωσε τον Ιούλιο του 2017, και αυτό όπως και το προηγούμενο το διαθέτει δωρεάν.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο ΕΔΩ