Βιβλίο επισκεπτών

Αγαπητοί αδελφοί Στο «Βιβλίο Επισκεπτών», θα δημοσιοποιούμε τις σκέψεις σας, τις παρατηρήσεις σας και ότι άλλο θα έχει σχέση με τον Όσιο Χατζή-Ανανία, τον Γέροντα Ιωαννίκιο Ανδρουλάκη αλλά και θέματα που σχετίζονται άμεσα με την Πίστη μας.

Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε το ύφος αυτής της σελίδας και να δείξετε τη σύνεση, την ευλάβεια και την θρησκευτικότητα που αναλογούν.

Ο Θεός μαζί σας!

Γράψτε το δικό σας μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών

 
 
 
 
 
 
Τα μηνύματα σας θα δημοσιεύονται μετά από τον έλεγχο των διαχειριστών.
20 καταχωρήσεις.
Παναγιώτης από Μάνδρα Αττ. έγραψε 30 Αυγούστου 2022 στις 06:04
Πραγματικά δεν έχω ξανακουσει τόσο θαυμαστά γεγονότα όσο αυτά του Οσίου Χατζη-Ανανια του εκ Μαλλων.Νομιζω ότι ευχαριστήθηκα πνευματικά διαβάζοντας τον βίον του .Ας με αξιώσειν
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΑΓΚΛΗΣ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ έγραψε 2 Ιουλίου 2022 στις 13:36
Ζήσαμε το 85ο θαύμα τον αγίων, όπως χαρακτηριστικά είναι καταγεγραμμένο από τον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Ανδρουλάκη στο βιβλίο του ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΧΑΤΖΗ ΑΝΑΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΗ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, και παρακαλώ όλους τους πιστούς τον αγίων Ανανία και Ιωαννίκιου να πουν την παρακάτω προσευχή για να γίνει καλά η μητέρα μου Ευβούλη.... Πιστεύω σε αυτούς και είναι η τελευταία μου ελπίδα. Σας ευχαριστώ όλους! Κύριε και Δέσποτα των ψυχών και των σωμάτων ημών, ο παιδεύων και πάλι ιώμενος, ο ιατρός και θεραπευτής των εν νόσοις, ο μη θέλων τον θάνατον του αμαρτωλού ως το επιστρέψαι και ζην αυτόν, ο επιβλέπων επί τα μύχια και κρυπτά της καρδίας του ανθρώπου, η πηγή της ζωαρχίας και παντός αγαθού, ο συμπαθής ελεήμων και φιλάγαθος υπάρχων, Συ ο αναδείξας τους οσίους Σου εν πάσι καιροίς και ημέρας και αγιάζων τους δούλους Σου τους εκλεκτούς Σου από πάντος έθνους και εν παντί τόπω και χρόνω, συ ο αναδείξας εν εσχάτοις χρόνοις τους πατέρας ημών Ανανίαν και Ιωαννίκιον των Μαλών ως προστάτας θερμούς και ιατήρας των νόσων και πάσης ασθενείας των δούλων σου εις δόξαν του Αγίου Ονόματος Σου και του Παιδός σου Ιησού Χριστού, επάκουσον εν τη ώρα ταύτη τας προσευχάς ημών και τας δεήσεις και επίσκεψαι την δούλην σου Ευβούλην και χάρισαι αυτή την ίασιν της ψυχής και του σώματος, αλώβητον και σώαν διαφυλάττων αυτήν από πάσης ασθενείας και έγειραι αυτήν από στρωμνής κακώσεως και της δεινάς απειλής του θανάτου, πρεσβείαις της Υπεραγίας Θεοτόκου, των φωτοειδών Αρχαγγέλων, των Αγίων θαυματουργών Αναργύρων, των οσίων Πατέρων ημών Ανανίου και Ιωαννικίου, ους έθεσας προστάτας ημών και αντιλήπτορας εν ταις συμφοραίς του βίου και πάντων σου των αγίων. Ότι ισχυρός ει και δυνατός ει εις το ποιήσαι θαυμάσια και ευλογητός εις τους αιώνας των αιώνων Αμήν.
Βαγγελης έγραψε 3 Δεκεμβρίου 2021 στις 03:04
Θα ηθελα να μοιραστώ μαζι σας με μεγάλη μου χαρα το θαύμα που ζήσαμε στο σπιτι μας πριν λιγες ημέρες.Κατά τη διάρκεια του τοκετού έπαθε μια σοβαρή βλάβη στο παχύ έντερο η σύζυγος μου. 27 Οκτωβρίου 2021 χειρουργήθηκε στην αθηνα με επιτυχία. Απο το σημείο που της πηρε ο γιατρος μόσχευμα ειχε παραμείνει μια πληγή ανοικτή σκόπιμα για να φυγει οτι ακαθαρσία υπήρχε μας ειπε ο γιατρος. Όσο περνούσαν οι μερες η πληγή δεν έκλεινε αντιθέτως έβγαζε πύον και άρχισε να τη πονάει, ο γιατρος οποτε τον ενοχλούσαμε στο τηλεφωνο μας έλεγε οτι θα περασει και οτι ολα θα πανε καλα. Όλες αυτές τις μερες πριν την επεμβαση και μετα απο αυτη η γυναικα μου και εγω προσευχόμαστε στον Όσιο Χατζη Ανανια και βάζουμε στο μέτωπο μας λαδακι απο τη καντήλα που μου έδωσε ο πατερ Εμμανουηλ. Ενας μήνας ειχε περασει και η πληγή ηταν εκει σε μέγεθος σαν ενα καρύδι και βάθος δυο εκατοστά, ο γιατρος μας ειπε μεθαύριο που θα ρθειτε θα το δω μπορει να χρειαστεί να ξαναεπεμβω! Μετα απο λιγο μου λεει η γυναικα μου προσευχήθηκα και έβαλα λαδακι στη πληγή. Την αλλη μερα το πρωι με ξύπνησε στη 8:30 ενώ ειχα κοιμηθεί δυο ώρες πριν που ειχα σχολάσει φοναζοντας μου σήκω πρεπει να το δεις αυτο πρεπει να το δεις! Η πληγή ειχε επουλωθεί, οι πόνοι είχαν υποχώρησει και η γυναικα μου ηταν χαμογελαστή μετα απο πολυ πολυ καιρο! Να εχουμε ολοι την ευλογία του Κυρίου, καλη Σαρακοστή με υγεια και αγαπη!
Σοφία Παυλάκη από Αθήνα έγραψε 22 Απριλίου 2021 στις 15:51
Αν και με καταγωγή από Κρήτη δεν γνώριζα για τον Άγιό μας αλλά ο βίος του είναι συγκλονιστικός και εύχομαι πάντοτε η ευχή, η προστασία και οι ευλογίες του να σκέπουν και να αγιάζουν την Κρήτη και όλους μας! Συγχαρητήρια για το όμορφο ιστολόγιό σας!
Μιχάλης Κάββαλος από Σητεία έγραψε 3 Απριλίου 2021 στις 20:45
Την Ευχή σας Άγιε Γέροντα.
ΚΥΡΙΑΚΗ από ΗΡΆΚΛΕΙΟ έγραψε 21 Ιουλίου 2019 στις 22:27
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα θαύμα που μου συνέβη. Συνέβη περίπου το 2010 με 2011 αν θυμάμαι καλά. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για μένα καθώς δεν μπορούσα να πατήσω το πέλμα μου στο έδαφος και να περπατήσω. Στο δεξί μου πόδι και συγκεκριμένα στο δάχτυλο του ποδιού είχε συσσωρευτεί πύον και ήταν πρησμένο. Η άποψη της μητέρας μου, την οποία εμπιστεύομαι καθώς είναι νοσηλεύτρια και έχει ακούσει και δει πολλά πράγματα στον χώρο που εργαζόταν ανάμεσα σε γιατρούς, ήταν ότι θα χρειαζόμουν χειρουργείο. Επιπλέον, σε μία φίλη είχε συμβεί το ίδιο ακριβώς θέμα με το πόδι της 2-3 φορές στο παρελθόν και μου είχε επιβεβαιώσει και εκείνη ότι θα χρειαστώ χειρουργείο οπωσδήποτε! Εγώ 14 χρονών τότε ούτε είχα ξανακάνει ποτέ χειρουργείο, ούτε είχα κάνει ποτέ ράμματα στη ζωή μου ούτε τίποτα.. οπότε στην ιδέα και μόνο ότι θα έκανα χειρουργείο είχα τρομοκρατηθεί. Είχα πλέον δεδομένο το γεγονός, εφόσον έβλεπα ότι οι μέρες περνούσαν και ότι το πόδι μου δεν καλυτέρευε, ότι θα χρειαστώ γιατρό και ότι θα με παρέπεμπε στο χειρουργείο. Μερικά λεπτά πριν την προγραμματισμένη εξέταση μου στο γιατρό πέρασα από το σπίτι της θείας μου για να με παρηγορήσει διότι ήμουν χάλια ψυχολογικά. Εκείνη, μου έδωσε το βιβλίο του Άγιου Χατζη-Ανανία λέγοντάς μου ότι είναι Κρητικός Άγιος και ακούει τις προσευχές των Κρητικών και με παρότρυνε να προσευχηθώ στον Όσιο για να του ζητήσω να με κάνει καλά. Έπειτα, κλείστηκα στο δωμάτιο της θείας μου και έχοντας το βιβλίο του Άγιου Χατζη-Ανανία στην αγκαλιά μου στην κυριολεξία «πλάνταξα» στο κλάμα.. από την σύγχυση μου δεν θυμάμαι τι ζήτησα από τον Άγιο ή τι προσευχές έκανα καθόλου.. το μόνο που έχω να πω είναι ότι κάποια στιγμή κοίταξα το εξώφυλλο του βιβλίου όπου απεικονίζεται η εικόνα του Αγίου και είδα δάκρυα στα μάτια του.. Αρχικά σοκαρίστηκα, νόμιζα ότι έπεσαν δάκρυα από τα μάτια μου πάνω στο βιβλίο.. αλλά αυτό δεν ήταν λογικό γιατί κρατούσα στην αγκαλιά μου το βιβλίο οπότε ήταν αδύνατον να έπεσαν πάνω στο εξώφυλλο του βιβλίου σκέφτηκα! Ύστερα το ξανασκέφτηκα και είπα, πως είναι δυνατόν σε ολόκληρο εξώφυλλο τα δάκρυα μου να πέσουν ακριβώς στο κάτω βλέφαρο των ματιών του Αγίου?? δεν μπορούσα με τίποτα να πιστέψω σε αυτό που έβλεπα.!! Έπειτα, κι άλλες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου όπως το ότι είχαν θολώσει τα μάτια μου από το κλάμα και δεν έβλεπα καλά.. αλλά ούτε αυτό υφίσταται.. Οπότε σκούπισα του Αγίου τα δάκρυα.. και έβαλα το βιβλίο, δηλαδή το εξώφυλλο του βιβλίου, κάτω από μία λάμπα και είδα ότι τα δάκρυα δεν είχαν φύγει και έκαναν αντανάκλαση με το φως!!! Εκεί επιτέλους πείστηκα!! Μετέφερα αυτό που μου συνέβη στην θεία μου και έφυγα για τον γιατρό όπως είχα προγραμματίσει. Για να μην τα πολυλογώ, ο γιατρός μου είπε ότι αυτό που έχω δεν είναι τίποτα και ότι φυσικά δεν θα χρειαστώ χειρουργείο. Νιώθω ευλογημένη και ευγνώμων για το θαύμα που μου συνέβη. Η πίστη μου είναι ακλόνητη και ο προστάτης μου ο ΆΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗ-ΑΝΑΝΙΑΣ. Μεγάλη η χάρη σου Άγιε Χατζη-Ανανία! Προσκυνώ, τιμάω και δοξάζω την Αγία σου χάρη.!! Ελέησον μας.
ΕΜΑΝΟΥΗΛ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ έγραψε 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 14:25
9/12/2018 ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΏ . ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ. ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΣ ΔΕΚΤΗΚΑ ΠΗΓΑ ΕΝΙΩΣΑ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΙΝΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ . ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ. ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.
Βασίλειος Πέρτσαλης από ΠΡΕΒΕΖΑ έγραψε 20 Αυγούστου 2018 στις 19:29
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΑΤΖΑΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ(1940) ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ,ΣΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ! (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YUTUBE) ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΞΝΑΝΕ (ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ) ΑΞΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΛΟΖΟΝΤΑΝΗ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΑΓΕ 2 ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΄΄ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ΄΄ 1ον ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ 2ον ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗ !!!!! Ο 2ος ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΝ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ''ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ'' ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΑΝΑΝΙΑΣ. Εν Ιωαννίνοις τη 3.2.1968 Πανοσιολογιώτατε, Ο αδελφός μου Σωτήριος δι’ επιστολής του μοι διεβίβασε την υμετέραν παράκλησιν, όπως σας γράψω περί του υπ’ εμού οράματος της Θεοτόκου κατά τον Ελληνοϊταλικόν πόλεμον 1940-41… Ετύγχανον Διμοιρίτης της Γ’ Διμοιρίας (2ου Λόχου, Ι Τάγματος, 40ου Συντάγματος Ευζώνων), ότε εις την περιοχήν Α’, του χωρίου Γκολέμι εν Β. Ηπείρω (Αλβανία) κατά μίαν προσωρινήν ανάπαυλαν του Τάγματος εν εφεδρεία, καθ’ ην δεν εδικαιολογείτο παραίσθησις ή ολιγοψυχία, συνέβη το όραμα. Θεωρώ λοιπόν επιβεβλημένον μου καθήκον να σας ε νημερώσω περί του γεγονότος εκείνου. Τούτο περιγράφεται εν τη υποβληθείση αναφορά μου, της οποίας ακριβές αντίγραφον σας εγκλείω. Επειδή ως Χριστιανός δεν επιθυμώ θόρυβον περί το ό νομά μου, παρακαλείσθε θερμότατα, όπως μείνω άγνωστος, πράγμα όπερ έχω και ως αρχήν. Μετά σεβασμού Νικόλαος Γκάτζαρος Οδός Λόρδου Βύρωνος 9, Ιωάννινα Αριθ. Δ.Υ. Εν Τ.Τ. 712 τη 3η Μαρτίου 1941 Ο Ανθυπασπιστής Γκάτζαρος Νικόλαος Προς Το 1/40 Τάγμα Ευζώνων Ενταύθα «Περί εμφανίσεως της Παναγίας και των δοθεισών μοι υπ’ Αυτής εντολών». «Λαμβάνω την τιμήν να αναφέρω υμίν, ότι χθες Κυρια κήν, 2 Μαρτίου έ.έ. και περί ώραν 8ην μ.μ. μετέβην εις τι παρακείμενον του καταυλισμού 2ου Λόχου Τάγματος Υμών μικρόν ύψωμα απέχον περί τα 300μέτρα, χάριν περιπά του, αισθανθείς την ανάγκην κινήσεως. Μία μυστηριώδης δύναμις ωσάν να με ώθη προς τα εκεί. Ο αήρ έχει ήδη παύ σει να φυσά και ο ουρανός ήτο αστερόης. Κατά την επι στροφήν μου εις την σκηνήν, δεν έχω αριθμήση 10 βήμα τα, ότε αιφνιδίως ενεφανίσθη εμπρός μου και μου ανέκοψε τον δρόμον μία γυνή μαυροφόρα έχουσα σεμνήν, την εμφάνισίν της. Το πρόσωπόν της διεκρίνετο χαρακτηριστικώς εις το βραδυνό ημίφως. Εις το θέαμα τούτο καταληφθείς εξ απροόπτου, κατ’ αρχάς εξεπλάγην, κατόπιν όμως αυτοστιγ μεί συνήλθον εκ του τρόμου, επειδή εγνώριζον, ότι πολλάκις η Παναγία ενεφανίσθη είτε ως όραμα, είτε καθ’ ύπνον κατά τας πολεμικάς επιχειρήσεις του Στράτου μας. Εγώ όλως μηχανικώς έλαβον θέσιν ημιγονυπετή, ίνα ασπασθώ την δεξιάν Της. Εκ της συγκινήσεως οι οφθαλ μοί μου εδάκρυζον, οι πόδες και τα χείλη μου έτρεμον επί πολλήν ώραν. Ήκουσα να ομιλή: «Είμαι η Παναγία. Μη φοβείσαι παιδί μου, είπε! Εγώ ενεφανίσθην να σου είπω τρεις λόγους, τους οποίους να μη λησμονήσης: 1) Ο παρών πόλεμος εκηρύχθη απροκαλύπτως και αναιτίως υπό της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος. Θελήματί μου η Ελλάς θα εξέλθη τούτου νικηφόρως. 2) Ο πόλεμος ούτος εκηρύχθη εναντίον της Ελλάδος, ί να γνωρίση ο κόσμος, ότι αφορμή τούτου είναι η απομάκρυνσίς του εκ της Χριστιανικής θρησκείας, καθ’ ην ύβρι ζεν, εβλασφήμει τα θεία της και έρρεπε προς τον εκφυλισμόν και την ακολασίαν και ούτως συμμορφωθή, ίνα μάθη ότι υπάρχει και προΐσταται ο Θεός. Τρανώτατα δε τεκμήρια της υπάρξεως ταύτης είναι τα συχνά θαύματα των Αγίων της Εκκλησίας του Χριστού. 3) Έπρεπε να μάθη ο κόσμος, ότι ο δίκαιος πάντοτε υπε ρισχύει της βίας. Ανάφερε, λοιπόν, ταύτα και εγγράφως εις τον Διοικη τήν σου, ίνα μη πτοηθή προ ουδενός κωλύματος, καθότι υπό την προστασίαν Μου ο Ελληνικός Στρατός θα νικήση!». Μεθ’ ο εν τη εξαφανίσει Της οι οφθαλμοί μου εθαμβώθησαν. Εν τέλει συνήλθον εν μέρει και κατηυθύνθην αμέσως εις την σκηνήν υμών, όπου έξωθι ταύτης ανέφερον υμίν το συμβάν προφορικώς. Νικόλαος Γκάτζαρος
Χαρίκλεια Γονιδου από Αμερική έγραψε 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:12
Αιωνια να είναι η μνήμη του σεβαστού γέροντα π Ιωαννικιου. Στις 7/7/17 είχα την ευλογία να επισκεφτώ τον Άγιο Γέροντα Ιωαννικιον. Παρόλο που ήταν αδιάθετος και στο κρεβάτι δέχθηκε να με δει μαζί με τα δυο από τα πέντε παιδιά μου, που βρεθήκαμε στην Κρήτη για λίγο χρονικό διάστημα . Με συγκίνησε η αγάπη του και ο χρόνος που μας αφιέρωσε ·παρόλο που είχε ,σοβαρό πρόβλημα υγείας , μας κράτησε είκοσι λεπτά , δίνοντας μας συμβουλές για την ζωή. Μας ζήτησε να κρατήσουμε την ελληνική γλώσσα εδώ στην Αμερική που βρισκόμαστε · χαρακτηριστικά μας είπε : Την γλώσσα μας να την κρατήσετε γιατί σε αυτήν γράφτηκαν τα Αγια Ευαγγελια. Μας έδωσε το λαδακι του Αγίου Χατζη Ανανια, το κρατώ ως φυλαχτό και μεγάλη ευλογία για την οικογένεια μας. Την Κυριακή της ορθοδοξίας κρατούσα το βιβλίο που μας χάρισε ο Γέροντας Ιωανικιος με την εικόνα του Αγίου Χατζη Ανανια , ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και για να γνωρίσει ο κόσμος εδώ τον Άγιο που ο Γέροντας σε όλη του την ζωη αγωνίστηκε να τον φέρει ζωντανό στις ζωές μας. Είμαι ευγνώμων και ελπίζω ο Άγιος γέροντας να μεσιτευει και για εμάς . Με σεβασμό και αγάπη Χαρίκλεια Γονιδου .
Σάντυ Παπάζογλου από Ηράκλειο έγραψε 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 13:08
Να λοιπόν που διαβάζοντας το βίο του Γέροντά μας, μαθαίνω ότι ανήκουμε στις 5 περιπτώσεις διδύμων που προήλθαν από τα θαύματα του Αγίου μας!Από τα 112 παιδιά(ως τώρα), τα 10 είναι δίδυμα και 2 από αυτά, τα δικά μας δώρα!Πόση ευλογία!Ξεχνάς τα πάντα..15 χρόνια γνωριμίας με το σύζυγό μου,τα τελευταία 8 παντρεμένοι με θρησκευτικό και κάθε φορά η ελπίδα για τεκνοποίηση στο κενό..Ποιό ήταν το μάθημα που πήραμε;Δύο τα δικά μου συμπεράσματα έπειτα από αυτή την μακρόχρονη, αγωνιώδη και ενίοτε απογοητευτική διαδικασία: 1."Όποιον αγαπά ο Θεός τον παιδεύει".Πάντα πίστευα στο Θεό με έναν εσωτερικό τρόπο:Άναβα το κερί μου σε δύσκολες στιγμές, σε αρρώστιες ακόμη και σε εξεταστικές!Πάντα προσευχόμουν για μικρές ή μεγάλες επιθυμίες.Υπήρχε η βάση, ο σκελετός, αλλά προφανώς κάτι δεν γίνονταν σωστά.Πολλά τα τάματα σε άλλους Αγίους της εκκλησίας μας, αλλά τίποτα.Μια ευλογημένη μέρα ο πατέρας μου λέει για "...έναν Γέροντα στο Βαχό..."που με τη σειρά του ένα πνευματικό Του παιδί τον ενημέρωσε.Χωρίς να χάσω ευκαιρία, είδα μπροστά μου τη σωτηρία μου..σε λίγες μέρες τον επισκεπτόμαστε και με την πρώτη εκείνη φορά καταλάβαμε ότι "αυτό ήταν.." Νιώσαμε μεγάλη ευλογία μόνο που ήμασταν εκεί, έγινε ο Γέροντάς μας, ο Άγιός μας.Διαβάζοντας το θαύμα με τα τρίδυμα της κόρης του Ναυάρχου από την Αθήνα, σκίρτησα!Είπα "λες και σε εμένα;" Πίστεψα και σε λιγότερο από 1 χρόνο, να το θαύμα:Τρίδυμα!!Οι πιέσεις του γιατρού για να αφαιρεθεί στην πορεία το ένα μωρό, μεγάλες.."Είναι επικίνδυνο για τα άλλα δύο", έλεγε..Είχαμε αποφασίσει να κρατήσουμε και τα τρία, ενάντια στις προτροπές του γιατρού, γιατί ακούσαμε τον Γέροντά μας ο οποίος ήταν κάθετος με την "θανάτωση" του βρέφους.Έτσι η Παναγία μας το πήρε μαζί της, αφού αποκολλήθηκε στην πορεία και έτσι απαλλαχθήκαμε από το βάρος της αφαίρεσης το οποίο θα μας ακολουθούσε για μια ζωή.Δόξα το Θεό μετά από μια δύσκολη εγκυμοσύνη, με τις προσευχές του Γέροντά μας και τις δικές μας, γέννησα λίγο πριν τον 9ο μήνα και όλα ήταν καλά!Ο Ανανίας και ο Γιώργος..Με παίδεψε λοιπόν πολύ ο Θεός γιατί αν δεν περνούσαν όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρίας και αγωνίας, δεν θα γνώριζα τον Γέροντά μας.Έτσι εκτίμησα ότι το πιο φυσικό πράγμα, η εγκυμοσύνη, δεν είναι στο χέρι μας, αλλά στο χέρι του Θεού.. 2."Ο άνθρωπος αλλάζει μόνο αν τον σημαδέψει ένα ισχυρό γεγονός": Όλοι γνωρίζουμε το καλό και το κακό, μεγαλώνουμε με αρχές για την ηθική και τον πλησίον μας. Στην πορεία όμως κάποια σβήνουν, απομακρυνόμαστε από την Εκκλησία, μας απομυζεί η καθημερινότητα, η εργασία, η τάση για άνοδο και το μόνιμο άγχος.Ο Γέροντας έπρεπε να μου πεί ότι χωρίς την ευλογία του Θεού τίποτα δεν στεριώνει; Ότι δεν αρκούν τα λόγια, αλλά ο Χριστός μας θέλει πράξεις;Εμείς δεν ζητάμε πράξεις από τα πρόσωπα που αγαπάμε και μας αγαπούν;Γιατί λοιπόν δεν κάνουμε κάτι κι εμείς για τον Χριστό;Οι πρώτες κουβέντες του Γέροντα στο σύζυγό μας ήταν: "Πιστέυεις στο Θεό;" Ναι, βέβαια!Απαντάμε.."Ο Θεός σε ξέρει;Εκκλησιάζεσαι;Νηστεύεις;Κοινωνείς;Πώς θέλεις να πραγματοποιήσει την επιθυμία σου;" Έτσι λοιπόν μάθαμε, σαν παιδιά Δημοτικού, το Α και το Ω της Χριστιανικής Πίστης. Πόσο ευλογημένοι νιώθουμε όσοι τον γνωρίσαμε!!Που βρίσκεται δίπλα μας!Που φίλησε τα νεογέννητά μας και τα σταύρωσε!Μακάρι να ήταν νεότερος για να έπαιρνα κι άλλη γνώση και ευλογία!Στεναχωριόμουν που τον έβλεπα κατάκοιτο, να ταλαιπωρείται καθημερινά για όλους εμάς του άπληστους που συνεχώς κάτι θέλουμε..Ανακουφίστηκα ταυτόχρονα όταν έμαθα ότι ξεκουράστηκε και θα είναι με τους δικούς του, τον Άγιο Χατζη Ανανία μας και τον Χριστό!Τώρα θα μας βοηθάει περισσότερο χωρίς να υπάρχει η σωματική του κούραση, ΑΡΚΕΙ να τηρούμε το λόγο του. Ο Γέροντάς μας ζεί, άφησε παρακαταθήκη και είναι δίπλα μας.Η φωτογραφία του στον πάγκο της κουζίνας μου είναι τόσο ζωντανή! Έστω ένας άνθρωπος να εμπνευστεί από τα γραφόμενα όλων μας εδώ, θα φέρει ένα μεγάλο χαμόγελο στον Γέροντά μας!
Ευάγγελος Κυριαλάνης από Παραδημή Κομοτηνής έγραψε 11 Ιανουαρίου 2018 στις 14:20
Ευλογείτε ! Σας ευχαριστώ για το ομορφο δέμα με το λαδακι του Αγίου Χατζη Ανανία και τις πλαστικοπιοιημενες εικονες του Αγίου και του Γεροντα Ιωαννίκιου ! Σας παρακαλώ να μνημονευετε στις προσευχες σας υπερ υγείας τον θείο μου Ιωάννη (προβλημα με την καρδιά του) και την θεια μου Βασιλική ( προβλημα με το στομάχι) Σας ευχαριστω
ΠΑΠΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ από ΙΩΑΝΝΙΝΑ έγραψε 3 Ιανουαρίου 2018 στις 11:30
Γέροντα σε ευχαριστώ για όλους τους αδελφούς που έχεις βοηθήσει Λυπάμαι που δεν σε γνώρισα από κοντά εγώ απ τα μακρινά Ιωάννινα, διάβασα όμως όλο το βίο σου ,και σε παρακαλώ εκεί πάνω που είσαι να πρεσβευεις και για μας τους αμαρτωλούς καλό παράδεισο
ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ έγραψε 9 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:19
ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΤΕΚΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ. Ε! Γέροντα μου που είσαι; Μας έβλεπες χθες από εκεί ψηλά; Αντίκρισες τα μάτια μας τα δακρυσμένα; Άκουσες τα αναφιλητά μας; Αφουγκράστηκες τις σιωπές μας; Ε! Γέροντα είδες πάλι ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή στον τόπο της Αναπαύσεως σου ερίζουν «μίση και πάθη». Ε! Γέροντα μου είδες αυτούς που σ’ αγαπούν . Είδες και αυτούς που ΔΗΘΕΝ σ’ αγαπούν. Απάντησες σε όλους με την ηχηρή σιωπή σου. Ε! Γέροντά μου, γιατί δε μου μιλάς τώρα; Γιατί δε μου ψιθυρίζεις λόγια, έστω κι αν βγαίνουν με μία δυσκολία από τα χείλη σου; Ε! Γέροντά μου, περιμένω ένα σημάδι. Περιμένω να έρθεις μια στιγμή στο όνειρό μου και να μου πεις ότι όλα πήγαν καλά. Όχι εκεί πάνω στον Παράδεισο, Γέροντα αλλά εδώ στη γη στους αμαρτωλούς σου. Ε! Γέροντά μου, δεν απαντάς. Ε! Τι άλλωστε μπορείς να πεις; Τώρα βρίσκεσαι στον Παράδεισο. Θ’απολαύσεις την αιωνιότητά σου που τόσο πολύ επιζητούσες. Τώρα τα μελένια μάτια σου βλέπουν πράματα και θάματα και δε χορταίνουν. Μας βλέπεις όλους και όλα από εκεί ψηλά όμως τώρα δίνεις απαντήσεις για τα έργα σου, τα διακρίνεις, τα ξεκαθαρίσεις, τα επιβεβαιώνεις στον Ανώτερό σου και Θεό σου. Κι Εκείνος ο καλός κι αιώνιος Κριτής, ο μόνος και παντοτινός είναι περήφανος για σένα και τις πράξεις σου. Ε! Γέροντά μου, είμαι σίγουρη για σένα ότι πήγαν όλα όπως πρέπει να πάνε. Κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν ακόμη τι τους περιμένει εκεί ψηλά κι ας κάνουν και τους παντογνώστες των καταστάσεων στο ΠΟΙΜΝΙΟ τους. Προσεύχομαι μόνο για τη μεταστροφή τους στην Ορδόδοξη Χριστιανική Οδό της Αγάπης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μακάρι οι πράξεις τους να φωτιστούν απ’τα δικά σου αγιασμένα παραδείγματα της Πίστης και του Ορθού Κηρύγματος. ΛΕΟΝΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ
Αγλαΐα Παναγιώτου από Ιεράπετρα έγραψε 9 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:09
Γέροντα μου, ήσουν και θα είσαι τα πάντα για το σπίτι μας .Έδωσες στην οικογένεια μου, στις καρδιές όλων μας, αξίες και γαλήνη. Όταν ερχόμασταν κοντά σου παίρναμε δύναμη, δύναμη μόνο με μια σου ματιά, μόνο με μια σου κουβέντα. Για την κάθε μας απορία είχες πάντα μια απάντηση, μια απάντηση που μας γέμιζε και μας έκανε να γνωρίσουμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε. Είχες ένα τρόπο μοναδικό. Είχες ένα τρόπο που ακόμη και τα μικρά παιδιά ήθελαν να σε ακούν να μιλάς και το σπουδαιότερο που κρατούσαν βαθιά μέσα τους τον κάθε σου λόγο. Η Κατερίνα μας πριν ένα χρόνο όταν συναντήσαμε το Σεβασμιότατο Κύριλλο και τη ρώτησε το όνομα της, μόλις του είπε Αικατερίνη, εκείνος άρχισε να της μιλάει για την Αγία. Τότε αυτή του απάντησε: «τα ξέρω, μου τα έχει πει ο Γέροντας μου». Όταν της είπα ότι ο Γέροντας μας εκοιμήθη, έβαλε τα κλάματα γιατί δεν θα σε έβλεπε ξανά. Σταμάτησε μόνο όταν της θύμισα τα λόγια σου, πως δηλαδή όταν θα πας εκεί ψηλά, θα συνεχίσεις να μας βλέπεις, να μας προσέχεις, να είσαι κοντά μας, αρκεί εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε το λόγο σου. Το ίδιο ακριβώς μου είπε και εμένα όταν κατά την εξόδιο ακολουθία με είδε να κλαίω. Έβαλε μάλιστα τα κλάματα, επειδή σε πήραν γρήγορα από την εκκλησία και δεν μπόρεσε να σε ασπαστεί για τελευταία φορά. Το μόνο που την παρηγόρησε ήταν που κατάφερε να περάσει ανάμεσα από τόσους ανθρώπους, να έρθει κοντά σου στο μνήμα, να σε δει και να σε ακουμπήσει για τελευταία φορά. Γέροντα μου, το χαμόγελο σου, το μοναδικό αυτό χαμόγελο που είχες όταν μας μιλούσες και άκουγες κάτι που σου άρεσε, αυτό το χαμόγελο είχες και τώρα που κοιμήθηκες, το πρόσωπο σου είχε μια ηρεμία, μια ομορφιά που με παρηγορεί γιατί δείχνει ότι είσαι ευτυχισμένος εκεί που πήγες . Γέροντα μου ο λόγο σου, για εμένα θα είναι τα πάντα. Ήσουν και θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μου, στη ζωή μου, στο σπίτι μου. Γέροντα μου, σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και της έδωσες αξίες που πρέπει όλοι να έχουμε. Σ΄ ευχαριστώ Γέροντα μου! Το πνευματικό σου παιδί Αγλαΐα Παναγιώτου
Μελισσουργακης από Ξενιακο έγραψε 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:47
Ευχαριστώ τα πνευματικά αδέρφια μου που ήταν κοντά στο γέροντα μας από τη πρώτη στιγμή της ασθενείας του τους εύχομαι καλή πνευματική πρόοδο και να έχουν ευλογία στις οικογένειες τους!ευχαριστώ και τον Εμμανουήλ Γερακιαννακη που φέρθηκε παλικαρισια στην εξόδιο ακολουθία και είπε αυτά που λέγονται και πονάνε κάποιους αλλά είναι όντως αληθινά!ο γέροντας εκδιώχθηκε όσο κανείς!(οι θέλοντας ευσεβώς ζειν διωχθησονται έλεγε)ας μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι για να φανούμε αντάξιοι του πνευματικού μας πατέρα γέροντος ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΥ!καλό παράδεισο Μεγάλε Άγιε των εσχάτων ημερών μας!
ΣΤΑΥΡΟΣ από ΓΑΖΙ έγραψε 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:45
Αγιε γεροντα, Δεν εχω πολλα να πω. Πολλα αυτα που με διδαξες και διδαξες ολους οσους σε γνωρισαν. Ειμαι σιγουρος οτι βρισκεσαι παρεα με τους Αγιους στον παραδεισο. Σε υπερευχαριστω για ολες τις φορες που με δεχτηκες και για ολες τις διδαχες που τοσο απλοχερα μου προσφερες. Λογια απλα βαθια σοφα. Λογια καρδια. Λογοι ψυχης. Ειχα καιρο να σε δω. Σημερα το πρωι χτυπησε το τηλεφωνο στη δουλεια στις εφτα παρα τεταρτο το πρωι και με πληροφορησαν για την ανοδο σου στους ουρανους.Αμεσως τα παρατησα ολα και ηρθα να σου πω το υστατο χαιρε. Ειμαι σιγουρος οτι η Παναγια και ο Χριστος, που τοσο πιστα υπηρετησες θα σε περιμενουν με ολες τις ουρανιες τιμες που σου πρεπουν. Ως ενας απλος τιποτενιος και αναξιος δουλος του Θεου, το μονο που σου ζηταω αυτη την υστατη ωρα ειναι.......... Πρεσβευε υπερ ημων των αμαρτωλων αγιε μου γεροντα........Πρεσβευε υπερ ημων... Καλο ταξιδι και αναπαυσου εν ειρηνη πολυαγαπημμενε, Αξιε και Αγιε γεροντα.
Νεκτάριος Κονταρατος από Ηρακλειο έγραψε 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 21:37
Είχα την χαρά την τύχη την ευτυχία την τιμή να σας γνωρίσω γέροντα και να πάρω εγώ και η οικογένεια μου την ευλογία σας. Να ακούσουμε τα παντα σοφά και γεμάτα αγάπη λογια σας. Δεν θα ξεχάσω την ευωδία που βγαζατε όταν σας φιλησα το χέρι τη λάμψη που υπήρχε γύρω σας και τη γαλήνη που ένιωθα όταν σας μιλούσα. Λυπαμε που δεν σας γνώρισα πολύ νωρίτερα. Φυγατε απο την επίγεια ζωή και πηγατε στην ουράνια ζωή δίπλα απο τον Χριστό παρέα με τους Αγίους και την Παναγία μας. Καλό ταξίδι καλο παραδεισο Γέροντα Ιωαννικιε. Θα σας θυμόμαστε και παντα θα ζητάμε την ευλογία σας και την προστασία σας απο εκεί ψηλά.
Ευάγγελος Κυριαλάνης από Παραδημή Κομοτηνής έγραψε 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 17:29
Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση Όσιε Γεροντα Ιωαννίκιε ! Μπορει να σε γνωρισα τωρα δα πριν λιγο που διαβασα για την οσιακη κοιμηση σου εν Κυρίω , χωρις να γνωριζω πολυ καλά ποιός ησουν και τί εκανες στην ζωή σου , ομως ετσι οπως σε ειδα να αναπαυεσαι κεκοιμημένος πλεον , με την εικόνα της Παναγίας μας στα χερια σου , ειπα μεσα μου ...ενας Αγιος της εποχης μας εκοιμηθη.... Συγχωρεσε με Αγιε Γεροντα για τον τρόπο που τα γραφω ετσι ...Η συγκίνηση μου ειναι βαθύτατη ...Ειθε η ψυχούλα σου να ανέβει στον Παραδεισο με συνοδεία την Παναγία μας που τοσο αγάπησες , και τον Αγιο Χατζη-Ανανία που τον διακονησες πιστά ....ευχομαι να ημουν στην Κρητη , εκει ,κοντα στο αγιο σκηνωμα σου για να σε αποχαιρετισω ασπαζομενος το χερι σου και την εικονα που κρατάς . Την ευχή σου παππούλη μου σε αγαπω πολυ .
ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑ από ΗΡΑΚΛΕΙΟ έγραψε 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 15:56
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. Έτσι, λοιπόν, λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου αποφάσισες να φύγεις. Συγγνώμη πάλι δεν το γράφω σωστά. Ο Θεός αποφάσισε να αναπαυτεί αυτή η υπέροχη λατρεμένη ψυχή, να κοιμηθείς, να ξεκουραστείς, να σε πάρει από κοντά μας. ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Σήμερα ήρθες στο σπίτι, το αισθάνθηκα. Μυροβόλησε, όπως παλιά. Αναρωτήθηκα, γιατί; Τώρα, το κατάλαβα. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου έφυγες. Τώρα ξέρω ότι πριν από δύο Κυριακές, όταν ήρθες στον ύπνο μου, το έκανες, γιατί ήθελες να με δεις από κοντά και να με χαιρετήσεις. Θα φύγεις λοιπόν για το αιώνιο ταξίδι σου. Πας να βρεις τους Αγγέλους σου, τον Άγιο Χατζη – Ανανία, την Παναγία, την αγαπημένη οικογένεια που τόσο πιστά υπηρέτησες αγόγγυστα, αδιάλειπτα , αενάως, όλα αυτά τα χρόνια. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, έφυγες. Σ ’αγάπησα ,όπως λίγους ανθρώπους ,σ΄αυτό τον κόσμο. Γιατί δεν ήσουν ένας απλός άνθρωπος, είσαι απλά ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ που είχα την ευλογία να μου αλλάξεις τη ζωή. Εύθραυστέ μου φίλε. Δυνατέ μου φίλε. ΛΑΤΡΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ δε μπορώ να το πιστέψω. Μάλλον μου είναι αδύνατο. Λυπάμαι δε μου είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσω. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, έφυγες και τώρα θα υπάρξει σιωπή στη ζωή μου. Το ξέρω. Ποτέ κανείς δε θα είναι σαν και εσένα μακάρι να είχαμε και δύο ζωές να ζήσουμε. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, έφυγες ανώδυνα για να μη μας πονέσεις. Τώρα εκεί στη δική σου γειτονιά θα συναντήσεις όλους τους αγαπημένους σου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΜΟΧΘΗΣΕΣ ΕΝ ΖΩΗ. Τώρα δεν ξέρω πως θα είναι, όταν θα συναντηθούμε μετά από κάποια χρόνια. Λατρεμένε Γέροντα μου , πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΣ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ , ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΟ ΛΟΙΠΟΝ , ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ , ΒΑΘΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΑΠΑΥΣΟΥ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΚΙΕ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ. ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑ
Μανώλης Γερακιανάκης από Ιεράπετρα έγραψε 10 Οκτωβρίου 2017 στις 12:10
Ο Άγιος Χατζή-Ανανίας, είναι ο άγιος του τόπου μας και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που δεν τον γνωρίζουν. Διαβάζουμε και στα τρία βιβλία τα τόσα θαύματα που έκανε εν ζωή και τα απίστευτα που γίνονται ακόμα και στις μέρες μας και αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη του Αγιότητα. Προσωπικά δεν γνωρίζω ανάλογες μαρτυρίες τόσο πρόθυμες, σε τέτοιο μεγάλο αριθμό και τόσο υπερκόσμιες. Νοιώθω ντροπή, που δεν υπάρχει ακόμα το παρεκκλήσι Του για να τον εορτάζομε, να τον υμνολογούμε και να τον δοξάζουμε. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας, με πρώτη την τοπική μας Εκκλησία, αμέσως μετά τους συγχωριανούς Του Μαλλιώτες και τέλος όλους εμάς. Άποψη μου, ότι σύντομα πρέπει να αρχίσει η ανέγερση του με τη στήριξη όλων μας και πως δεν μπορεί να ανεγερθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στο χώρο της Μονής Εξακουστής που Εκείνος ίδρυσε, υπηρέτησε και ετάφη. Αυτός είναι ο φυσικός Του χώρος. Μεγάλη η χάρη Σου Άγιε μας !!! Ο Γέροντας Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης είναι μια σύγχρονη μορφή της Ορθοδοξίας. Είναι η ευλογία του τόπου μας, η παρηγοριά, το αποκούμπι και η ελπίδα για τον κάθε ένα που βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Με πατρική αγάπη, υπομονή, Θεία Χάρη και χωρίς ποτέ να απαιτήσει ή να πιέσει κανένα, μας δείχνει το δρόμο του Χριστού, το δρόμο της Ορθοδοξίας, το δρόμο της λύτρωσης και της ίασης. Τα μόνα που κάνει, είναι να διδάσκει το λόγο του Θεού, το πως πρέπει να τον εφαρμόζουμε και να τον τηρούμε, και να προσεύχεται αδιαλείπτως στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, στην Υπεραγία Θεοτόκο και στον Άγιο Χατζή-Ανανία για όλους εμάς. Ο Θεός να του δίνει υπομονή και δύναμη για να συνεχίσει να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη, να μας μοιράζει την ευλογία του και να μας δίνει την ευχή του. Ο Θεός μαζί σου Γέροντα !!!