Βιβλίο επισκεπτών

Αγαπητοί αδελφοί Στο «Βιβλίο Επισκεπτών», θα δημοσιοποιούμε τις σκέψεις σας, τις παρατηρήσεις σας και ότι άλλο θα έχει σχέση με τον Όσιο Χατζή-Ανανία, τον Γέροντα Ιωαννίκιο Ανδρουλάκη αλλά και θέματα που σχετίζονται άμεσα με την Πίστη μας.

Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε το ύφος αυτής της σελίδας και να δείξετε τη σύνεση, την ευλάβεια και την θρησκευτικότητα που αναλογούν.

Ο Θεός μαζί σας!

Γράψτε το δικό σας μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών

 
 
 
 
 
 
Τα μηνύματα σας θα δημοσιεύονται μετά από τον έλεγχο των διαχειριστών.
10 entries.
Χαρίκλεια Γονιδου απο Αμερική έγραψε την 28 Φεβρουαρίου 2018 at 11:12:
Αιωνια να είναι η μνήμη του σεβαστού γέροντα π Ιωαννικιου. Στις 7/7/17 είχα την ευλογία να επισκεφτώ τον Άγιο Γέροντα Ιωαννικιον. Παρόλο που ήταν αδιάθετος και στο κρεβάτι δέχθηκε να με δει μαζί με τα δυο από τα πέντε παιδιά μου, που βρεθήκαμε στην Κρήτη για λίγο χρονικό διάστημα . Με συγκίνησε η αγάπη του και ο χρόνος που μας αφιέρωσε ·παρόλο που είχε ,σοβαρό πρόβλημα υγείας , μας κράτησε είκοσι λεπτά , δίνοντας μας συμβουλές για την ζωή. Μας ζήτησε να κρατήσουμε την ελληνική γλώσσα εδώ στην Αμερική που βρισκόμαστε · χαρακτηριστικά μας είπε : Την γλώσσα μας να την κρατήσετε γιατί σε αυτήν γράφτηκαν τα Αγια Ευαγγελια. Μας έδωσε το λαδακι του Αγίου Χατζη Ανανια, το κρατώ ως φυλαχτό και μεγάλη ευλογία για την οικογένεια μας. Την Κυριακή της ορθοδοξίας κρατούσα το βιβλίο που μας χάρισε ο Γέροντας Ιωανικιος με την εικόνα του Αγίου Χατζη Ανανια , ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και για να γνωρίσει ο κόσμος εδώ τον Άγιο που ο Γέροντας σε όλη του την ζωη αγωνίστηκε να τον φέρει ζωντανό στις ζωές μας. Είμαι ευγνώμων και ελπίζω ο Άγιος γέροντας να μεσιτευει και για εμάς . Με σεβασμό και αγάπη Χαρίκλεια Γονιδου .
ΠΑΠΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ απο ΙΩΑΝΝΙΝΑ έγραψε την 3 Ιανουαρίου 2018 at 11:30:
Γέροντα σε ευχαριστώ για όλους τους αδελφούς που έχεις βοηθήσει Λυπάμαι που δεν σε γνώρισα από κοντά εγώ απ τα μακρινά Ιωάννινα, διάβασα όμως όλο το βίο σου ,και σε παρακαλώ εκεί πάνω που είσαι να πρεσβευεις και για μας τους αμαρτωλούς καλό παράδεισο
ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑ απο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ έγραψε την 9 Δεκεμβρίου 2017 at 20:19:
ΣΑΒΒΑΤΟ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ,ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΤΕΚΝΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ. Ε! Γέροντα μου που είσαι; Μας έβλεπες χθες από εκεί ψηλά; Αντίκρισες τα μάτια μας τα δακρυσμένα; Άκουσες τα αναφιλητά μας; Αφουγκράστηκες τις σιωπές μας; Ε! Γέροντα είδες πάλι ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή στον τόπο της Αναπαύσεως σου ερίζουν «μίση και πάθη». Ε! Γέροντα μου είδες αυτούς που σ’ αγαπούν . Είδες και αυτούς που ΔΗΘΕΝ σ’ αγαπούν. Απάντησες σε όλους με την ηχηρή σιωπή σου. Ε! Γέροντά μου, γιατί δε μου μιλάς τώρα; Γιατί δε μου ψιθυρίζεις λόγια, έστω κι αν βγαίνουν με μία δυσκολία από τα χείλη σου; Ε! Γέροντά μου, περιμένω ένα σημάδι. Περιμένω να έρθεις μια στιγμή στο όνειρό μου και να μου πεις ότι όλα πήγαν καλά. Όχι εκεί πάνω στον Παράδεισο, Γέροντα αλλά εδώ στη γη στους αμαρτωλούς σου. Ε! Γέροντά μου, δεν απαντάς. Ε! Τι άλλωστε μπορείς να πεις; Τώρα βρίσκεσαι στον Παράδεισο. Θ’απολαύσεις την αιωνιότητά σου που τόσο πολύ επιζητούσες. Τώρα τα μελένια μάτια σου βλέπουν πράματα και θάματα και δε χορταίνουν. Μας βλέπεις όλους και όλα από εκεί ψηλά όμως τώρα δίνεις απαντήσεις για τα έργα σου, τα διακρίνεις, τα ξεκαθαρίσεις, τα επιβεβαιώνεις στον Ανώτερό σου και Θεό σου. Κι Εκείνος ο καλός κι αιώνιος Κριτής, ο μόνος και παντοτινός είναι περήφανος για σένα και τις πράξεις σου. Ε! Γέροντά μου, είμαι σίγουρη για σένα ότι πήγαν όλα όπως πρέπει να πάνε. Κάποιοι άλλοι δεν ξέρουν ακόμη τι τους περιμένει εκεί ψηλά κι ας κάνουν και τους παντογνώστες των καταστάσεων στο ΠΟΙΜΝΙΟ τους. Προσεύχομαι μόνο για τη μεταστροφή τους στην Ορδόδοξη Χριστιανική Οδό της Αγάπης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και μακάρι οι πράξεις τους να φωτιστούν απ’τα δικά σου αγιασμένα παραδείγματα της Πίστης και του Ορθού Κηρύγματος. ΛΕΟΝΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ
Αγλαΐα Παναγιώτου απο Ιεράπετρα έγραψε την 9 Δεκεμβρίου 2017 at 20:09:
Γέροντα μου, ήσουν και θα είσαι τα πάντα για το σπίτι μας .Έδωσες στην οικογένεια μου, στις καρδιές όλων μας, αξίες και γαλήνη. Όταν ερχόμασταν κοντά σου παίρναμε δύναμη, δύναμη μόνο με μια σου ματιά, μόνο με μια σου κουβέντα. Για την κάθε μας απορία είχες πάντα μια απάντηση, μια απάντηση που μας γέμιζε και μας έκανε να γνωρίσουμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε. Είχες ένα τρόπο μοναδικό. Είχες ένα τρόπο που ακόμη και τα μικρά παιδιά ήθελαν να σε ακούν να μιλάς και το σπουδαιότερο που κρατούσαν βαθιά μέσα τους τον κάθε σου λόγο. Η Κατερίνα μας πριν ένα χρόνο όταν συναντήσαμε το Σεβασμιότατο Κύριλλο και τη ρώτησε το όνομα της, μόλις του είπε Αικατερίνη, εκείνος άρχισε να της μιλάει για την Αγία. Τότε αυτή του απάντησε: «τα ξέρω, μου τα έχει πει ο Γέροντας μου». Όταν της είπα ότι ο Γέροντας μας εκοιμήθη, έβαλε τα κλάματα γιατί δεν θα σε έβλεπε ξανά. Σταμάτησε μόνο όταν της θύμισα τα λόγια σου, πως δηλαδή όταν θα πας εκεί ψηλά, θα συνεχίσεις να μας βλέπεις, να μας προσέχεις, να είσαι κοντά μας, αρκεί εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε το λόγο σου. Το ίδιο ακριβώς μου είπε και εμένα όταν κατά την εξόδιο ακολουθία με είδε να κλαίω. Έβαλε μάλιστα τα κλάματα, επειδή σε πήραν γρήγορα από την εκκλησία και δεν μπόρεσε να σε ασπαστεί για τελευταία φορά. Το μόνο που την παρηγόρησε ήταν που κατάφερε να περάσει ανάμεσα από τόσους ανθρώπους, να έρθει κοντά σου στο μνήμα, να σε δει και να σε ακουμπήσει για τελευταία φορά. Γέροντα μου, το χαμόγελο σου, το μοναδικό αυτό χαμόγελο που είχες όταν μας μιλούσες και άκουγες κάτι που σου άρεσε, αυτό το χαμόγελο είχες και τώρα που κοιμήθηκες, το πρόσωπο σου είχε μια ηρεμία, μια ομορφιά που με παρηγορεί γιατί δείχνει ότι είσαι ευτυχισμένος εκεί που πήγες . Γέροντα μου ο λόγο σου, για εμένα θα είναι τα πάντα. Ήσουν και θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μου, στη ζωή μου, στο σπίτι μου. Γέροντα μου, σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και της έδωσες αξίες που πρέπει όλοι να έχουμε. Σ΄ ευχαριστώ Γέροντα μου! Το πνευματικό σου παιδί Αγλαΐα Παναγιώτου
Μελισσουργακης απο Ξενιακο έγραψε την 8 Δεκεμβρίου 2017 at 20:47:
Ευχαριστώ τα πνευματικά αδέρφια μου που ήταν κοντά στο γέροντα μας από τη πρώτη στιγμή της ασθενείας του τους εύχομαι καλή πνευματική πρόοδο και να έχουν ευλογία στις οικογένειες τους!ευχαριστώ και τον Εμμανουήλ Γερακιαννακη που φέρθηκε παλικαρισια στην εξόδιο ακολουθία και είπε αυτά που λέγονται και πονάνε κάποιους αλλά είναι όντως αληθινά!ο γέροντας εκδιώχθηκε όσο κανείς!(οι θέλοντας ευσεβώς ζειν διωχθησονται έλεγε)ας μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι για να φανούμε αντάξιοι του πνευματικού μας πατέρα γέροντος ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΥ!καλό παράδεισο Μεγάλε Άγιε των εσχάτων ημερών μας!
ΣΤΑΥΡΟΣ απο ΓΑΖΙ έγραψε την 8 Δεκεμβρίου 2017 at 19:45:
Αγιε γεροντα, Δεν εχω πολλα να πω. Πολλα αυτα που με διδαξες και διδαξες ολους οσους σε γνωρισαν. Ειμαι σιγουρος οτι βρισκεσαι παρεα με τους Αγιους στον παραδεισο. Σε υπερευχαριστω για ολες τις φορες που με δεχτηκες και για ολες τις διδαχες που τοσο απλοχερα μου προσφερες. Λογια απλα βαθια σοφα. Λογια καρδια. Λογοι ψυχης. Ειχα καιρο να σε δω. Σημερα το πρωι χτυπησε το τηλεφωνο στη δουλεια στις εφτα παρα τεταρτο το πρωι και με πληροφορησαν για την ανοδο σου στους ουρανους.Αμεσως τα παρατησα ολα και ηρθα να σου πω το υστατο χαιρε. Ειμαι σιγουρος οτι η Παναγια και ο Χριστος, που τοσο πιστα υπηρετησες θα σε περιμενουν με ολες τις ουρανιες τιμες που σου πρεπουν. Ως ενας απλος τιποτενιος και αναξιος δουλος του Θεου, το μονο που σου ζηταω αυτη την υστατη ωρα ειναι.......... Πρεσβευε υπερ ημων των αμαρτωλων αγιε μου γεροντα........Πρεσβευε υπερ ημων... Καλο ταξιδι και αναπαυσου εν ειρηνη πολυαγαπημμενε, Αξιε και Αγιε γεροντα.
Νεκτάριος Κονταρατος απο Ηρακλειο έγραψε την 7 Δεκεμβρίου 2017 at 21:37:
Είχα την χαρά την τύχη την ευτυχία την τιμή να σας γνωρίσω γέροντα και να πάρω εγώ και η οικογένεια μου την ευλογία σας. Να ακούσουμε τα παντα σοφά και γεμάτα αγάπη λογια σας. Δεν θα ξεχάσω την ευωδία που βγαζατε όταν σας φιλησα το χέρι τη λάμψη που υπήρχε γύρω σας και τη γαλήνη που ένιωθα όταν σας μιλούσα. Λυπαμε που δεν σας γνώρισα πολύ νωρίτερα. Φυγατε απο την επίγεια ζωή και πηγατε στην ουράνια ζωή δίπλα απο τον Χριστό παρέα με τους Αγίους και την Παναγία μας. Καλό ταξίδι καλο παραδεισο Γέροντα Ιωαννικιε. Θα σας θυμόμαστε και παντα θα ζητάμε την ευλογία σας και την προστασία σας απο εκεί ψηλά.
Ευάγγελος Κυριαλάνης απο Παραδημή Κομοτηνής έγραψε την 7 Δεκεμβρίου 2017 at 17:29:
Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση Όσιε Γεροντα Ιωαννίκιε ! Μπορει να σε γνωρισα τωρα δα πριν λιγο που διαβασα για την οσιακη κοιμηση σου εν Κυρίω , χωρις να γνωριζω πολυ καλά ποιός ησουν και τί εκανες στην ζωή σου , ομως ετσι οπως σε ειδα να αναπαυεσαι κεκοιμημένος πλεον , με την εικόνα της Παναγίας μας στα χερια σου , ειπα μεσα μου ...ενας Αγιος της εποχης μας εκοιμηθη.... Συγχωρεσε με Αγιε Γεροντα για τον τρόπο που τα γραφω ετσι ...Η συγκίνηση μου ειναι βαθύτατη ...Ειθε η ψυχούλα σου να ανέβει στον Παραδεισο με συνοδεία την Παναγία μας που τοσο αγάπησες , και τον Αγιο Χατζη-Ανανία που τον διακονησες πιστά ....ευχομαι να ημουν στην Κρητη , εκει ,κοντα στο αγιο σκηνωμα σου για να σε αποχαιρετισω ασπαζομενος το χερι σου και την εικονα που κρατάς . Την ευχή σου παππούλη μου σε αγαπω πολυ .
ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑ απο ΗΡΑΚΛΕΙΟ έγραψε την 7 Δεκεμβρίου 2017 at 15:56:
Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. Έτσι, λοιπόν, λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου αποφάσισες να φύγεις. Συγγνώμη πάλι δεν το γράφω σωστά. Ο Θεός αποφάσισε να αναπαυτεί αυτή η υπέροχη λατρεμένη ψυχή, να κοιμηθείς, να ξεκουραστείς, να σε πάρει από κοντά μας. ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Σήμερα ήρθες στο σπίτι, το αισθάνθηκα. Μυροβόλησε, όπως παλιά. Αναρωτήθηκα, γιατί; Τώρα, το κατάλαβα. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου έφυγες. Τώρα ξέρω ότι πριν από δύο Κυριακές, όταν ήρθες στον ύπνο μου, το έκανες, γιατί ήθελες να με δεις από κοντά και να με χαιρετήσεις. Θα φύγεις λοιπόν για το αιώνιο ταξίδι σου. Πας να βρεις τους Αγγέλους σου, τον Άγιο Χατζη – Ανανία, την Παναγία, την αγαπημένη οικογένεια που τόσο πιστά υπηρέτησες αγόγγυστα, αδιάλειπτα , αενάως, όλα αυτά τα χρόνια. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, έφυγες. Σ ’αγάπησα ,όπως λίγους ανθρώπους ,σ΄αυτό τον κόσμο. Γιατί δεν ήσουν ένας απλός άνθρωπος, είσαι απλά ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ που είχα την ευλογία να μου αλλάξεις τη ζωή. Εύθραυστέ μου φίλε. Δυνατέ μου φίλε. ΛΑΤΡΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ δε μπορώ να το πιστέψω. Μάλλον μου είναι αδύνατο. Λυπάμαι δε μου είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσω. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, έφυγες και τώρα θα υπάρξει σιωπή στη ζωή μου. Το ξέρω. Ποτέ κανείς δε θα είναι σαν και εσένα μακάρι να είχαμε και δύο ζωές να ζήσουμε. Λατρεμένε Γέροντα, πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, έφυγες ανώδυνα για να μη μας πονέσεις. Τώρα εκεί στη δική σου γειτονιά θα συναντήσεις όλους τους αγαπημένους σου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΜΟΧΘΗΣΕΣ ΕΝ ΖΩΗ. Τώρα δεν ξέρω πως θα είναι, όταν θα συναντηθούμε μετά από κάποια χρόνια. Λατρεμένε Γέροντα μου , πατέρα, αδερφέ και φίλε μου, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΑΣ. ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΣ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ , ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΟ ΛΟΙΠΟΝ , ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΙ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ , ΒΑΘΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΑΠΑΥΣΟΥ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΚΙΕ, ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ. ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑ
Μανώλης Γερακιανάκης απο Ιεράπετρα έγραψε την 10 Οκτωβρίου 2017 at 12:10:
Ο Άγιος Χατζή-Ανανίας, είναι ο άγιος του τόπου μας και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που δεν τον γνωρίζουν. Διαβάζουμε και στα τρία βιβλία τα τόσα θαύματα που έκανε εν ζωή και τα απίστευτα που γίνονται ακόμα και στις μέρες μας και αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη του Αγιότητα. Προσωπικά δεν γνωρίζω ανάλογες μαρτυρίες τόσο πρόθυμες, σε τέτοιο μεγάλο αριθμό και τόσο υπερκόσμιες. Νοιώθω ντροπή, που δεν υπάρχει ακόμα το παρεκκλήσι Του για να τον εορτάζομε, να τον υμνολογούμε και να τον δοξάζουμε. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας, με πρώτη την τοπική μας Εκκλησία, αμέσως μετά τους συγχωριανούς Του Μαλλιώτες και τέλος όλους εμάς. Άποψη μου, ότι σύντομα πρέπει να αρχίσει η ανέγερση του με τη στήριξη όλων μας και πως δεν μπορεί να ανεγερθεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στο χώρο της Μονής Εξακουστής που Εκείνος ίδρυσε, υπηρέτησε και ετάφη. Αυτός είναι ο φυσικός Του χώρος. Μεγάλη η χάρη Σου Άγιε μας !!! Ο Γέροντας Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης είναι μια σύγχρονη μορφή της Ορθοδοξίας. Είναι η ευλογία του τόπου μας, η παρηγοριά, το αποκούμπι και η ελπίδα για τον κάθε ένα που βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Με πατρική αγάπη, υπομονή, Θεία Χάρη και χωρίς ποτέ να απαιτήσει ή να πιέσει κανένα, μας δείχνει το δρόμο του Χριστού, το δρόμο της Ορθοδοξίας, το δρόμο της λύτρωσης και της ίασης. Τα μόνα που κάνει, είναι να διδάσκει το λόγο του Θεού, το πως πρέπει να τον εφαρμόζουμε και να τον τηρούμε, και να προσεύχεται αδιαλείπτως στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, στην Υπεραγία Θεοτόκο και στον Άγιο Χατζή-Ανανία για όλους εμάς. Ο Θεός να του δίνει υπομονή και δύναμη για να συνεχίσει να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη, να μας μοιράζει την ευλογία του και να μας δίνει την ευχή του. Ο Θεός μαζί σου Γέροντα !!!