Τις Ημέρες της Νηστείας ο Πονηρός Γίνεται πιο Επικίνδυνος

Τις Ημέρες της Νηστείας ο Πονηρός Γίνεται πιο Επικίνδυνος

     Τα τελευταία συγκλονιστικά λόγια προς τους πιστούς του Αγίου Λουκά του ιατρού και θαυματουργού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας. Ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους του 20ου αιώνα.  

 

 

    «Παιδιά μου πολύ σας παρακαλώ, ντυθείτε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του διαβόλου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πονηρός είναι. Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τα πονηρά πνεύματα.

 

 

    Προσέξτε! Τον διάβολο δεν τον συμφέρει να δεχθεί κανείς την ύπαρξή του, να σκέφτεται και να αισθάνεται ότι είναι κοντά στον άνθρωπο. Ένας κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από έναν ορατό εχθρό. Ω πόσο μεγάλος και τρομερός είναι ο στρατός των δαιμόνων! Πόσο αμέτρητο είναι το μαύρο τους πλήθος!

 

 

    Αμετάβλητα, ακούραστα, μέρα και νύχτα, επιδιώκουν να σπρώξουν όλους εμάς που πιστεύουμε στο όνομα του Χριστού, να μας παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας της κακίας και της ασέβειας. Αυτοί οι αόρατοι εχθροί του Θεού, έχουν βάλει ως μοναδικό τους σκοπό μέρα και νύχτα να επιδιώκουν την καταστροφή μας. Όμως μη φοβάστε, πάρτε δύναμη από το όνομα του Ιησού».

 

 

 

 Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

 

 

 

Εικόνες από το διαδίκτυο