Στα Δίχτυα των Σατανικών Δυνάμεων οι κατ’ Όνομα Χριστιανοί

Στα Δίχτυα των Σατανικών Δυνάμεων οι κατ’ Όνομα Χριστιανοί

           Κυριακή 1 Ιουλίου 2018. Ε’ Κυριακή Ματθαίου. Εορτή των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων, τα «Παλικαράκια», όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούσε ο Γέροντας Ιωαννίκιος. Ευαγγελική Περικοπή Κατά Ματθ. η΄ 28-θ’ 1 (Η θεραπεία των δαιμονισμένων Γαδαρηνών. Η θεραπεία ενός παράλυτου.), Απόστολος Α΄ Κορ. ιβ΄ 27-ιγ΄ 8.

Το Κήρυγμα

«Υπήντησαν αυτώ δύο δαιμονιζόμενοι»

                  Αγαπητοί μου, αδελφοί.

Το σημερινό Ευαγγέλιο μας μιλάει για δύο δαιμονισμένους. Δύο πλάσματα του Θεού, που ο μισόκαλος Διάβολος τα έχει παραμορφώσει. Οι δύο αυτοί δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι «χαλεποί λίαν». Δηλαδή είναι άγριοι και επιθετικοί. Έχουν γίνει το φόβητρο όλης της περιοχής. Ο μοχθηρός εχθρός της ψυχής μας, έφθειρε και παραμόρφωσε σε βαθμό απίστευτο τη θεία εικόνα. Τους έκανε πιο τρομερούς και από τα άλλα άγρια θηρία. Όπου κυριαρχεί ο Σατανάς σκορπάει το φόβο και τη δυστυχία. Σε καμιά κοσμική δύναμη δεν υποχωρεί. Μόνο την παρουσία του Χριστού, όπως βλέπουμε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή τρέμει και φοβάται.

 

 

            Στο καταχθόνιο έργο του βρίσκει βοηθούς και συνεργάτες, ανθρώπους που έχουν αρνηθεί τον Χριστό. Ανάμεσα σ’ αυτούς, θα κάνουμε λόγο σήμερα για δύο μεγάλες κατηγορίες: πρώτη για τους μάγους και δεύτερη για τους μάντεις.

            Δυστυχώς και στις μέρες μας είναι πολλοί και βαπτισμένοι Χριστιανοί, που αρνούνται το άγιο βάπτισμά τους. Έχουν πέσει στα δίχτυα των πονηρών πνευμάτων. Επιδιώκουν με τη σατανική δύναμη να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Όσοι κατ’ όνομα Χριστιανοί, δεν μετέχουν τακτικά των αχράντων μυστηρίων, αυτοί πέφτουν στις σατανικές παγίδες με τα μάγια.

            Στους πιστούς όμως Χριστιανούς, όπως τονίζουν οι θεοφώτιστοι Πατέρες της Εκκλησίας, οι δαιμονικές δυνάμεις δεν έχουν καμιά εξουσία. Αρκεί οι ίδιοι να μη τους παραχωρούν καμιά δυνατότητα. Μονάχα σ’ αυτούς που απιστούν στον Χριστό, αποκτούν πάνω τους κυριαρχικά δικαιώματα. Τους κατεξουσιάζουν και τους χρησιμοποιούν και ως όργανά τους. Γράφει ο μεγάλος απολογητής του 2ου αιώνα ο άγιος Ιουστίνος  ο φιλόσοφος και μάρτυρας: «Οις ο Χριστός πεπίστευται, εν τούτοις πάσα των δαιμόνων η πλάνη κατήργηται, οις δε ο Χριστός έτι απιστείται, εν αυτοίς ενεργούσιν οι δαίμονες την πλάνην».

 

 

            Με τη σατανική δύναμη οι μάγοι διαλύουν οικογένειες, που ζούμε μακριά από τη χάρη του Χριστού. Παραλύουν και εξοντώνουν ανθρώπους. Με αποτρόπαια όργανα, με νεκρικά αντικείμενα και ακάθαρτα βότανα εξάπτουν την ακολασία. Ακόμη εκμεταλλεύονται τις επιθυμίες, τους πόθους, τους πόνους και τις αδυναμίες των αφελών ανθρώπων. Μαγεύουν ψυχοσωματικά τους ανθρώπους και θησαυρίζουν σε βάρος πονεμένων υπάρξεων. Στην πατρίδα μας δυστυχώς ανθεί σήμερα ο σκοταδισμός της μαγείας. Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Γιατί στην ορθόδοξη χώρα μας, που δέχθηκε το φως του Χριστού από τον απόστολο Παύλο και Τίτο εδώ στην Κρήτη, λειτουργούν επίσημα και ανεπίσημα χιλιάδες στέκια της μαγείας. Και είναι πολλές χιλιάδες οι μάγοι και οι μάγισσες. Με «επιστημονικούς» τίτλους, συνεργάτες του Σατανά, παρουσιάζουν σήμερα τη δαιμονολατρεία και τα μυστήρια της μαγείας, σαν ένα νέο τρόπο διεισδύσεως στα άγνωστα μυστήρια της ζωής και του θανάτου.

            Η μαντεία αναφέρεται στην προσπάθεια του ανθρώπου να διαρρήξει το μυστηριώδη χώρο του μέλλοντος. Να βρει χαμένα αντικείμενα π.χ. κλειδιά, χρυσαφικά, κ.α. Να γνωρίσει όσα οι διανοητικές δυνατότητες του ανθρώπου δεν μπορούν να συλλάβουν. Στην αρχαία Ελλάδα η μαντεία ήταν πολύ διαδεδομένη. Οι μάντεις ήταν γι’ αυτούς ιερά πρόσωπα. Άρχοντες και στρατηγοί είχαν προσωπικό τους σύμβουλο κάποιο φημισμένο μάντη. Αλλά αν τότε η άγνοια της ειδωλολατρίας, δικαιολογούσε την πλάνη, σήμερα δεν δικαιολογείται η προσήλωση των Χριστιανών στη μαντεία. Ο Απόστολος Παύλος που εόρταζε προ ημερών έβγαλε από την μαντευομένη κόρη των Φιλίππων το δαιμόνιο, όταν ήλθε στη χώρα μας. Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι πιστοί στον Χριστό, πως όλες οι μαντικές τέχνες, ονειρομαντείες, νεκρομαντείες, αστρομαντείες, χειρομαντείες, οιωνοσκοπίες είναι του Διαβόλου. Και δυστυχώς συχνά, σε εφημερίδες, σε περιοδικά, σε κανάλια τηλεοράσεως, διαφημίζονται τα μέντιουμ, οι αστρολόγοι, οι παραψυχολόγοι, που υπόσχονται τη λύση όλων των προβλημάτων.

            Αγαπητοί μου, αδελφοί.

Η Αγία μας Εκκλησία καταδικάζει και  τη μαγεία και την μαντεία, γιατί είναι σατανικές μάστιγες στις οποίες πολύς κόσμος μαστίζεται σε αυτές. Ο Απόστολος των εθνών Παύλος μας παραγγέλλει: «ου δύνασθε ποτήριον Κυρίου πίνειν και ποτήριον δαιμονίων» (Α’ Κορινθ. Ι’ 21).  Αμήν!

 

Π.Ν.Ε.