Πλήθος πιστών τίμησαν τη Μνήμη του Γέροντος Ιωαννικίου Ανδρουλάκη

Πλήθος πιστών τίμησαν τη Μνήμη του Γέροντος Ιωαννικίου Ανδρουλάκη

       Το πρωί του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βαχού Βιάννου, μετά την Θεία Λειτουργία εψάλλει το τρίμηνο μνημόσυνο εις μνήμην του Γέροντος Ιωαννικίου.

 

 

       Εκατοντάδες οι πιστοί από όλη την Κρήτη (αρκετοί επισκέπτονταν για πρώτη φορά τον Βαχό), που σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, τίμησαν τη μνήμη του αγαπημένου τους Γέροντα.

 

 

      Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία μετείχε στην Θεία Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων και οι οποίοι ζητούσαν συγχώρεση από τον Γέροντα τους, αφού πρώτα προσκυνούσαν τις φωτογραφίες του.

 

    Αμέσως μετά τα πνευματικά του παιδιά, στις τραπεζαρίες που είχαν στρώσει στο προαύλιο του Ναού, προσέφεραν σε όλους καφέ, αναψυκτικά και ότι άλλο είχαν ετοιμάσει, μαζί με τα καλούδια που πολλοί πιστοί είχαν φέρει μαζί τους.

      Συγκινητικές ήταν οι συζητήσεις που γίνονταν, όλες επικεντρωμένες στον Γέροντα και πολλοί ομολογούσαν πως αν και δεν είναι πια στη ζωή, τον νιώθουν δίπλα τους και ιδιαίτερα όταν τον επικαλούνται και ζητούν την βοήθεια του, εκείνος ανταποκρίνεται.

 

 

    Τέλος μετέβησαν στο κοιμητήριο όπου όλοι μαζί έψαλλαν επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνησαν την τελευταία κατοικία του αξιοσέβαστου Γέροντα.  

 

 

   Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν ειρήνη και όλοι να έχουν την ευχή του!

 

Με ευλάβεια και σεβασμό

Τα πνευματικά του παιδιά