Με Λαμπρότητα το Πανηγύρι του Οσίου Χατζη-Ανανία

Με Λαμπρότητα το Πανηγύρι του Οσίου Χατζη-Ανανία

     Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσαμε και φέτος το μεγάλο Όσιο του τόπου μας, το Θεοφόρο και Θαυματουργό Πατήρ ημών Χατζη-Ανανία, τη Πέμπτη της Διακαινησίμου 28 Απριλίου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής, της οποίας είναι ο Ά Κτήτορας.

 

 

     Τη Τετάρτη ο απόγευμα, 27 Απριλίου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και έγινε η ευλόγηση των άρτων από τον Εφημέριο της Μονής Αντώνιο Κανάρη, με τη συμμετοχή πολλών πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και της περιφέρειας Ηρακλείου.

 

 

     Το πρωί της Πέμπτης, εκατοντάδες πιστοί κατέφθασαν για να τιμήσουν το Όσιο Χατζη-Ανανία. Ήταν κυρίως πνευματικά παιδιά του μακαριστού Γέροντος Ιωαννικίου Ανδρουλάκη (1924-2017) από όλη τη Κρήτη αλλά και από την άλλη Ελλάδα, όπως από τη Δράμα, που με μεγάλη χαρά και κατάνυξη, συμπροσευχήθηκαν στο θαυματουργό Άγιο τους και στον Ευλογημένο Γέροντα τους.  

 

 

     Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το Θείο λόγο όπου αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Χατζη-Ανανία και αρκετές φορές τον αποκάλεσε «γνήσιο Άγιο».

 

 

 

 Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος Άρβης π. Στυλιανός Γεωργιαννάκης, ο Εφημέριος Αμιρά π. Εμμανουήλ Ραπτάκης, ο Εφημέριος Αρχοντικού π. Εμμανουήλ Πνευματικάκης, ο Εφημέριος της Μονής Αντώνιος Κανάρης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Την Ιερά Πανηγύρι τίμησαν με τη παρουσία τους, Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

 

     Πριν ο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Οσίου γύρω από το Καθολικό της Μονής και ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων μπροστά από την είσοδο του Ναού.

 

 

 

     Πνευματικά παιδιά του Γέροντα Ιωαννικίου συγκεντρώθηκαν στο κενοτάφιο του Οσίου Χατζη-Ανανία και όλοι μαζί έψαλαν τα Μεγαλυνάρια και τα τροπάρια τους. Στο Αρχονταρίκι αλλά και τον αύλειο χώρο της Μονής, τα πλούσια κεράσματα που είχε επιμεληθεί η Αδελφότητα, ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους με τις ευχές, τα βιώματα και τις αναμνήσεις τους να έχουν κυρίαρχο λόγο.

 

 

 

 

Άγιε Χατζη-Ανανία μεγάλη η Χάρις σου !!!

Χρόνια πολλά και ευλογημένα στους εορτάζοντες !!!