Ντρεπόμαστε να Πούμε πως Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι; video

Ντρεπόμαστε να Πούμε πως Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι; video

         Κυριακή 27 Μαρτίου 2022. Γ’ Κυριακή των Νηστειών και Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η Αγία Ματρώνα η εν Θεσσαλονίκη. Ο Άγιος Φιλητός ο Συγκλητικός και Λυδία σύζυγος αυτού οι Μάρτυρες. Ο Όσιος Παύλος ο Επίσκοπος Κορίνθου.  Ευαγγέλιο:  Κατά Μάρκο η’ 34-38. Ο Ιησούς προλέγει το θάνατο και την ανάσταση του. Λόγος του Ιησού. Απόστολος: Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Προς Εβραίους, δ’ 14-16. Ο Ιησούς είναι ο μέγας Αρχιερέας.

              Το ακόλουθο Κήρυγμα το αντλήσαμε από το κανάλι του YouTube του sillogos amiras, όπου μπορεί ο κάθε ένας ελεύθερα να επισκεφτεί και να εγγραφή. Είναι από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ενορίας Αμιρά Βιάννου, με Εφημέριο τον π. Εμμανουήλ Ραπτάκη.

 

 

                  Ο μακαριστός Γέροντας Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης  δίδασκε πως ο Τίμιος Σταυρό είναι η δύναμη και η ομολογία του χριστιανού. Διόρθωνε τους πάντες όταν δεν έκαναν σωστά το σταυρό τους και έλεγε:

«Όταν κάνουμε το σταυρό μας σαν να παίζουμε μαντολίνο αυτό δεν είναι σταυρός. Δε σημαίνει ότι τον κάνουμε λανθασμένα, αλλά πως δεν τον κάνουμε καν, αφού αυτός δεν είναι ο σταυρός αλλά κάτι άλλο. Ο διάβολος δεν θέλει να κάνουμε το Σταυρό μας και όταν τον κάνουμε έτσι, μπαίνει ενδιάμεσα στο χέρι και το πρόσωπο μας και μας παρασύρει. Ο σταυρός ξεκινάει από το κεφάλι και συνεχίζει χαμηλά στη κοιλιά, που δηλώνει ότι ο Θεός κατέβηκε από τον ουρανό στη γη, έπειτα συνεχίζει στο δεξιό πρώτα και μετά στον αριστερό ώμο, που δηλώνει ότι σταυρώθηκε για τη σωτηρία μας. Το χέρι μας δε κουράζεται να πάει σε αυτά τα σημεία. Αν πάμε να αγοράσουμε ένα σταυρό από κάποιο χρυσοχοείο και λείπει ένα του κομμάτι, δεν θα τον πάρουμε».