Μετά το Άγιο Όρος & το Καπανδρίτι, Θαύμα & στο Βαχό Βιάννου.

Μετά το Άγιο Όρος & το Καπανδρίτι, Θαύμα & στο Βαχό Βιάννου.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν έγινε η δημοσίευση του άρθρου που ακολουθεί με την ευλογία του Γέροντα Ιωαννικίου.

                                                              Ιεράπετρα 10 Οκτωβρίου 2016

                             Οι μέλισσες σέβονται τις Ιερές μας Εικόνες, εμείς;

   Επισκεφτήκαμε λίγες ημέρες πριν στην οικία του στο Βαχό Βιάννου, τον Γέροντα Ιερομόναχο Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Ανδρουλάκη και μείναμε άφωνοι, όταν αντικρίσαμε το θαύμα με τις φωτογραφίες του Αγίου μας Χατζή-Ανανία εκ Μαλλών.

   Όπως ο Γέροντας μας μετέφερε, ο πιστός κ. Νικόλαος Ορφανουδάκης μελισσοκόμος από τα Χανιά, τον είχε επισκεφτεί πριν από λίγους μήνες και του ζήτησε μερικές εικόνες του Αγίου, ώστε για ευλογία να τις τοποθετήσει σε κυψέλες στο μελίσσι του, όπως και έγινε.

   Όταν ο μελισσοκόμος άνοιξε τις κυψέλες του παρατήρησε με έκπληξη, ότι οι μέλισσες είχαν «κεντήσει» με το κερί τους γύρω από τις εικόνες, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μία κορνίζα που στη μέση έμενε ολοκάθαρη η μορφή του Αγίου.

   Ο Γέροντας, μας ανέφερε ότι η μέλισσα είναι το καθαρότερο έντομο, πετάει μόνο από ανθό σε ανθό, μας χαρίζει το μέλι και το κερί που ανάβουμε στις εκκλησίες μας, το χαρακτήρισε αξιόλογο, θαυμαστό και τόνισε ότι ο Χατζή-Ανανίας είναι ανεξάντλητος Κρουνός θαυμάτων και ιαμάτων.

     Όσιος Χατζή-Ανανίας εκ Μαλλών,

Κρουνός Θαυμάτων & Ιαμάτων

   Αφού πρώτα μας έθεσε το ερώτημα «η μέλισσα που είναι έντομο σέβεται τις εικόνες, εμείς τι κάνουμε;», πρόσθεσε ότι δεν είναι δύσκολο να έχουμε τη Χάρη του Ιησού Χριστού και Θεού μας και ότι με νηστεία προσευχή και εκκλησιασμό, ο κάθε ένας μπορεί να βιώσει κάποιο θαύμα στη ζωή του.

   Όμοια θαύματα έχουν καταγραφεί στην Ι.Μ. Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος και στο Καπανδρίτι με αγιογραφίες Αγίων, αλλά πρώτη φορά παρουσιάζεται σε φωτογραφίες Αγίου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει το παραμικρό ψεγάδι και αυτό δίνει απάντηση σε όσους δύσπιστους, επικαλούνταν τα χρώματα των αγιογραφιών.