Ιερά Πανύγηρις Του Οσίου Πατρός Ημών Χατζή-Ανανίου

Ιερά Πανύγηρις Του Οσίου Πατρός Ημών Χατζή-Ανανίου

     Για πρώτη χρονιά φέτος, το Πανηγύρι του Θαυματουργού Οσίου Χατζή-Ανανία, ο Γέροντας Ιωαννίκιος, που Τον έκανε γνωστό στα πέρατα του  κόσμου, που Τον Ύμνησε και Τον Δόξασε, θα το παρακολουθήσει από την γειτονιά των Αγίων.

    Είναι βέβαιον ότι θα βρίσκετε εκεί, ανάμεσα σε όλους τους πιστούς που ευλαβούνται και ευχαριστούν τον Άγιο, για την ευλογία που τους έχει χαρίσει.

     Ο Γέροντας Ιωαννίκιος έλεγε:

 «Η Εξακουστή είναι το Μοναστήρι του Αγίου, είναι ο ιδρυτής της Μονής, ο Αος Κτήτορας. Είναι το σπίτι Του,  είναι ο φυσικός Του χώρος. Εκεί πρέπει να κτιστεί το Παρεκκλήσι Του, εκεί  να τον εορτάζουμε».

    Ο Όσιος Χατζή-Ανανίας ο εκ Μαλλών, συνεχίζει να θαυματουργεί και με την χάρη Του να σκεπάζει όλους εκείνους που προστρέχουν σε Εκείνον και πιστεύουν με καθαρή καρδιά στην βοήθεια Του.

    Όπως κάθε χρόνο ο Γέροντας Ιωαννίκιος, διοργάνωνε γεύμα προς τιμήν του Αγίου του, Χατζή-Ανανία, μετά το πέρας της Ιεράς Πανήγυρις, στην ταβέρνα «Αφροδίτη» που βρίσκεται στην Κάτω Σύμη Ηρακλείου, έτσι και φέτος, το διοργανώνουν τα πνευματικά του παιδιά, στο ίδιο μέρος και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.  

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Πανύγηρις από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας:

Ιερά πανήγυρις του Οσίου Πατρός ημών Χατζη-Ανανίου

στην Ιερά Μονή Παναγίας Μονή Εξακουστής

 Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ημέρα μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Χατζη-Ανανίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά  Μονή Παναγίας Μονή Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας.

Το εσπέρας του Σαββάτου 21/4 και ώρα 6:00΄ μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 22/4 και ώρα 7:00΄ π.μ., θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Eκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας