Έξι μήνες χωρίς τον Γέροντα Ιωαννίκιο Ανδρουλάκη

Έξι μήνες χωρίς τον Γέροντα Ιωαννίκιο Ανδρουλάκη

     

      Το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βαχού Βιάννου, μετά τον Εσπερινό εψάλλει Τρισάγιο εις μνήμην του Ευλογημένου Γέροντος Ιωαννικίου.

 

 

      Αμέσως μετά τα πνευματικά του παιδιά μετέβησαν στο Κοιμητήριο, όπου τέλεσαν επιμνημόσυνο δέηση και προσκύνησαν το μέρος όπου αναπαύεται η σωρός του.

 

 

      Στον ίδιο Ναό την επομένη το πρωί, ημέρα μνήμης  του Οσίου Ιλαρίωνος του νέου και Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων, εψάλλει η ακολουθία του και αμέσως μετά το εξάμηνο μνημόσυνο του Γέροντος Ιωαννικίου.

 

 

      Πλήθος πνευματικών του παιδιών από ολόκληρη την Κρήτη, με συγκίνηση και νοσταλγία, συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη του Γέροντος τους και να εκφράσουν το πόσο τον ευλαβούνται.

 

 

      Όπως γίνεται σε κάθε μνημόσυνο του αγαπημένου Γέροντος, είναι αξιοσημείωτο το πόσοι συμμετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων και το πώς νωρίτερα του ζητούσαν συγχώρεση ασπαζόμενοι τις φωτογραφίες του.

 

 

      Έπειτα όλοι κάθισαν στις τραπεζαρίες που είχαν στρωθεί στο προαύλιο του Ναού για καφέ και όλα όσα είχαν προετοιμάσει τα πνευματικά του παιδιά αλλά και είχαν φέρει πολλοί μαζί τους.  Υπήρξε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση. Από την μία οι συζητήσεις, οι αναμνήσεις και οι εξελίξεις για τον Γέροντα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και από την άλλη, η θύμηση ότι  ο Γέροντας έκανε πάντα το ίδιο, μετά την Θεία Λειτουργία τους καλούσε όλους στην αυλή του για καφέ και κατήχηση.

 

 

     Τους  μιλούσε ακούραστα ώρες ατελείωτες για τον Χριστό, για την Παναγία, για τον Άγιο του τον Χατζή-Ανανία, για την Πίστη μας και την Εκκλησία που αγάπησε όσο τίποτα και αφιέρωσε εξ ολοκλήρου την ζωή του.  

     Τέλος μετέβησαν στο κοιμητήριο όπου έψαλαν επιμνημόσυνο Δέηση και έμειναν για αρκετή ώρα, ομολογώντας την αγαλλίαση και την ηρεμία που τους γέμιζε η παραμονή τους εκεί.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του μετά των Αγίων και η ευχή του να σκεπάζει  τους απανταχού Χριστιανούς!

Με ευλάβεια και σεβασμό

Τα πνευματικά του παιδιά