Επιμνημόσυνη δέηση Ρώσων Μοναχών για τον Γέροντα Ιωαννίκιο (βίντεο)

Επιμνημόσυνη δέηση Ρώσων Μοναχών για τον  Γέροντα Ιωαννίκιο (βίντεο)

Το μεσημέρι μετά το σαρανταήμερο μνημόσυνο για τον Γέροντα Ιωαννίκιο, Ρώσοι Μοναχοί, ο Γέροντας Ραφαήλ και η συνοδεία του, επισκέφτηκαν τον τάφο του όπου έψαλαν επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεων της ψυχής του.

Ο Γέροντας Ραφαήλ ευλαβούνταν πολύ τον Γέροντα Ιωαννίκιο. Άρχισαν να τον επισκέπτονται από τις αρχές του 2016 στο κελάκι του στον Βανό, αρχικά με διερμηνέα αλλά όσο περνούσε ο καιρός μάθαιναν να μιλούν την γλώσσα μας και μπορούσαν να επικοινωνήσουν με σχετική ευκολία.

Είχαν εντυπωσιαστεί από τον ίδιο και από τα θαύματα του Αγίου και έφερναν μαζί τους ολοένα και περισσότερους Μοναχούς αλλά και Ρώσους πολίτες, που ήθελαν να ζητήσουν την ευχή του, αλλά και να μεσιτεύσει στον Όσιο Χατζη-Ανανία για να τους βοηθήσει.

Άκουγαν και κατέγραφαν με ευλάβεια και μεγάλη προσοχή όσα τους έλεγε ο Γέροντας Ιωαννίκιος για τον Όσιο Χατζή-Ανανία. Ήταν τόση η αγάπη τους, που κατάφεραν να μεταφράσουν την ακολουθία Του Οσίου και να την ψάλουν ανήμερα της εορτής Του στην Ρωσία τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ μοίραζαν για ευλογία μεταφρασμένα στοιχεία από τον βίο Του.