Εννέα μήνες χωρίς τον Αγαπημένο και Ευλογημένο μας Γέροντα

Εννέα  μήνες χωρίς τον Αγαπημένο και Ευλογημένο μας Γέροντα

   Πιστοί στην επιθυμία του, τελέσαμε το εννεάμηνο μνημόσυνο εις μνήμην του Γέροντος Ιωαννικίου Ανδρουλάκη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βαχού Βιάννου.

 

 

         Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2018, μετά τον Εσπερινό εψάλλει Τρισάγιο εις μνήμην του, με την παρουσία δεκάδων πνευματικών του παιδιών κυρίως από τους νομούς των Ηρακλείου και Λασιθίου.

 

 

       Στη συνέχεια μετέβησαν στο Κοιμητήριο, όπου τέλεσαν επιμνημόσυνο δέηση και προσκύνησαν τον τάφο του, που καθημερινά τον επισκέπτονται άνθρωποι από όλη τη χώρα και όχι μόνο.

 

 

     Την επομένη το πρωί, εορτή της  Ανάμνησης Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς, όπου η γης ανέβλυσε ηγιασμένο – ιαματικό νερό µε τη δύναμη του, αλλά και ημέρα μνήμης πολλών άλλων Αγίων και γεγονότων της Εκκλησίας μας, εψάλλει η Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά τελέσαμε το ιερό μνημόσυνο.

 

 

     Πλήθος πνευματικών του παιδιών και πολλών άλλων που τον ευλαβούνται και μαθαίνουν για την οσιακή μορφή του, έσπευσαν από ολόκληρη την Κρήτη με ευλάβεια και αγάπη, για να τιμήσουν την μνήμη του Γέροντα και να ζητήσουν τις πρεσβείες του.

 

 

       Όπως γίνεται σε κάθε μνημόσυνο του σεβαστού Πατέρα μας, δεκάδες πιστών όλων των ηλικιών συμμετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων, αφού πρώτα του ζητούσαν συγχώρεση ασπαζόμενοι τις φωτογραφίες του.

 

 

    Ακολούθως στην τραπεζαρία που είχε στρωθεί στο προαύλιο του Ναού, προσφέραμε καφέ, αναψυκτικά, διάφορα καλούδια, όλα εκείνα που είχαν φέρει πολλοί μαζί τους, ακόμα και το παραδοσιακό βραστό με πιλάφι μαζί με λίγο κρασί, μετά και από την ευλογία του Γέροντος.

 

 

      Είναι πια γνωστό ότι ο Γέροντας Ιωαννίκιος, αν και κοιμήθηκε δεν έφυγε ποτέ μακριά από τους πιστούς που τόσο αγάπησε και αγαπά και οι εμφανίσεις του είτε σε όνειρο είτε σε όραμα, είναι τακτικές και όσες εξ αυτών έχουν ευλογία… ομολογούνται με δάκρυα συγκίνησης από εκείνους που τις βιώνουν.

 

 

    Έτσι γίναμε όλοι μάρτυρες ομολογιών, όπως εκείνες των δύο κυριών από τον Βαχό που επισκέφτηκαν το μνήμα του σε διαφορετικές ημέρες για να του ανάψουν το καντήλι και μία άρρητη ευωδία είχε κατακλείσει ολόκληρο το χώρο. Κάτοικος διπλανού  χωριού, ανέφερε πως ένα  βράδυ που μετέβει στο μνήμα του, ουράνιες ψαλμωδίες ακούγονταν μέσα από το Παρεκκλήσι του Αγίου Μάρκου. Την προηγούμενη Κυριακή, δύο λεωφορεία με εκδρομείς προσκυνητές από τον Άγιο Νικόλαο,  που πολλοί εξ αυτών ομολόγησαν πως έβαλαν το αυτί τους πάνω στον τάφο και άλλοι άκουσαν μέσα βήματα, ενώ άλλοι ένα ρυάκι με ήρεμο νερό να ρέει.  Όλα αυτά τα θαυμαστά, επιβεβαιώνουν ότι η πίστη μας είναι ζωντανή και πως καθημερινά υπάρχουν σημάδια που το επιβεβαιώνουν, αρκεί να έχουμε την θέληση και την πίστη για να τα αντιληφθούμε.

 

 

     Το μνημόσυνο ολοκληρώθηκε αφού όλοι, μαζί και με τους Ιερείς, μεταβήκαμε στο κοιμητήριο  όπου εψάλλει επιμνημόσυνος Δέησης και προσκυνήσαμε το μνήμα του.

 

 

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να αγιάσει τα κοκαλάκια του!

 

 

Με ευλάβεια και σεβασμό

Τα πνευματικά του παιδιά