Ποια Δίψα του Ανθρώπου Σβήνει ο Ιησούς Χριστός;

Ποια Δίψα του Ανθρώπου Σβήνει ο Ιησούς Χριστός;

      Κυριακή 12 Ιουνίου 2022. Κυριακή της Πεντηκοστής. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Ονούφριος ο Αιγύπτιος. Ο Όσιος Πέτρος ο Θεοφόρος ο εν Άθω ασκήσας.   Ευαγγέλιο:  Κατά Ιωάννη ζ΄ 37-52. Ποταμοί ζωντανού νερού. Σχίσμα ανάμεσα στο λαό. Η απιστία των αρχόντων. Ο Ιησούς είναι το φως του κόσμου. Απόστολος: Επιστολή Αποστόλου Παύλου – Πράξεις Αποστόλων, β’ 1-11. Ο ερχομός του Αγίου Πνεύματος.

    Τέσσερις είναι οι σπουδαιότερες εορτές της Ορθοδοξίας! Τα Χριστούγεννα, τα Θεοφάνια, το Πάσχα και η Πεντηκοστή. Τη σημερινή ημέρα, Κυριακή της Πεντηκοστής, εορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας μας! Ο Κύριος πριν αναληφθεί υποσχέθηκε στους μαθητές Του ότι ο Πατέρας Του  θα στείλει το Πανάγιο Πνεύμα! Την ημέρα της Πεντηκοστής εκπληρώνεται αυτή η υπόσχεση! Από τότε, ο Παράκλητος είναι η ψυχή της Εκκλησίας. Το βλέπουμε: Στους Ιερείς! Στα Μυστήρια! Στις Προσευχές μας! Στη Λατρεία μας! Στα παιδιά μας! Το Άγιο πνεύμα είναι πανταχού παρών!

    Το ακόλουθο Κήρυγμα το αντλήσαμε από το κανάλι του YouTube του sillogos amiras, όπου μπορεί ο κάθε ένας ελεύθερα να επισκεφτεί και να εγγραφή. Είναι από το Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου  Ενορίας  Αμιρά Βιάννου, με Εφημέριο τον π. Εμμανουήλ Ραπτάκη.

 

Ευαγγελικό Κήρυγμα

«ἐάν τις διψᾷ, ἐρχέσθω πρός με καὶ πινέτω.»

(εάν κανείς διψά για πνευματικά αγαθά, ας έλθει κοντά μου να πίνει την αλήθεια.)