Το Φλουρί Έπεσε στον Όσιο Χατζή-Ανανία εκ Μαλλών

Το Φλουρί Έπεσε στον Όσιο Χατζή-Ανανία εκ Μαλλών

«Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Ιεράπετρας

      Το εσπέρας του Σαββάτου προ των Φώτων, 4 Ιανουρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της Κυριακής στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Εξακουστής στις Μάλλες Ιεράπετρας.

 

 

      Στο τέλος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Μονής, που φιλοτέχνησε περίτεχνα με τη μορφή του Μεγάλου Βασιλείου ο αγιογράφος κ. Εμμανουήλ Καζανάκης, και ευχήθηκε στην Ηγουμένη Ολυμπιάδα Μοναχή, στις Αδελφές και στους προσκυνητές που προσήλθαν να εκκλησιασθούν ευλογημένο από τον Κύριο το νέο πολιτικό έτος με τις πρεσβείες και τη σκέπη της Παναγίας της Εξακουστής και του Οσίου Χατζηανανίου, ο οποίος έζησε στο μοναστήρι και κοιμήθηκε οσιακά το 1907.

 

 

     Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, με τη συμμετοχή των προσκυνητών και φίλων της Μονής.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας»

 

 

     Σημείωση: Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε όταν κατά την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Οσίου Χατζή-Ανανία, Ιδρυτή και Κτήτορα της Ιεράς Μονής Παναγίας Εξακουστής,  σημάδι πως ο Άγιος είναι πάντα παρών στο Μοναστήρι του και ας μην έχει ακόμα δρομολογηθεί η ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένο στην Χάρη του, κάτι που επιθυμούν, εύχονται και αναμένουν χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.