Τι Πάτησε και Έσπασε ο Ιησούς Χριστός Όταν Μπήκε στον Ιορδάνη Ποταμό;

Τι Πάτησε και Έσπασε ο Ιησούς Χριστός Όταν Μπήκε στον Ιορδάνη Ποταμό;

Από τη διδασκαλία του Γέροντα Ιωαννικίου Ανδρουλάκη (1924-2017) στο βιβλίο: 

 

το εξώφυλλο του βιβλίου

 

Το Σπάσιμο του Συμβολαίου της Αμαρτίας

  «Όταν οι πρωτόπλαστοι παρέβησαν την εντολή του Θεού, να μην φάνε τον απαγορευμένο καρπό, Εκείνος κατέβηκε και συνομίλησε μαζί τους. Τους έδιωξε από τον Κήπο της Εδέμ και έκλεισε τις πόρτες του, αφού πρώτα είπε στο διάβολο  πως θα είναι το καταραμένο ζώο που θα σέρνεται και θα τρώει το χώμα σε όλη του τη ζωή, στην Εύα ότι με πόνους θα γεννά τα παιδία της και ότι ο άνδρας θα την εξουσιάζει και στον Αδάμ, ότι με μόχθο θα καλλιεργεί τη γη και  με ιδρώτα θα τρώει το ψωμί μέχρι να επιστρέψει στη γη, αφού χώμα είναι και εκεί θα επιστρέψει.

  Όταν βγήκαν έξω από τον παράδεισο, εκτός από το ότι είχαν δει τη γύμνια τους και προσπαθούσαν να την καλύψουν, άρχισαν και να κρυώνουν. Ο πονηρός διάβολος είχε ήδη ανάψει φωτιά και εκείνοι έτρεξαν για να ζεσταθούν. Εκείνος όμως δεν τους επέτρεπε και τους είπε πως για να μπορέσουν να πλησιάσουν τη φωτιά, θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν.

  Αφού αυτοί συμφώνησαν, εκείνος πήρε ένα κάρβουνο από τη φωτιά, ούρησε πάνω του για να σβήσει, και σε μία πλάκα έγραψε πως όλα τα παιδιά που θα γεννήσουν θα του ανήκουν. Τους έβαλε να υπογράψουν βάζοντας πάνω στην πλάκα τις παλάμες των χεριών τους αφού πρώτα τις μούζωσαν  με το ίδιο κάρβουνο. Τη πλάκα τη πέταξε στον Ιορδάνη ποταμό και είπε ότι θα σβήσει μόνο από θεϊκά πόδια. Όταν ο Χριστός βαφτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό πάτησε πάνω σε εκείνη την πλάκα η οποία έσπασε και έτσι  έσβησε  το ¨χειρόγραφο¨ που παραχωρούσε τον άνθρωπο στο διάβολο.»

       Έτσι εξαλείφθηκε το προπατορικό αμάρτημα και συνετρίβει ο πονηρός από τον Υιό του Θεού! Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται βαρύνεται με εκείνη την αμαρτία και ελευθερώνεται από αυτή με το Άγιο Βάπτισμα, όπως ο Ιησούς Χριστός μας δίδαξε στον Ιορδάνη ποταμό.  Ο Τριαδικός Θεός με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος  καθαγιάζει τον βαπτιζόμενο, και αμόλυντο πια, λαμπερό και κατάλευκο όπως το χιόνι, τον οδηγεί στους κόλπους της Εκκλησίας μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

εικόνα από το διαδίκτυο